Gillar du stark mat och den lite bedövande, kittlande känslan av sichuanpeppar så är detta en tofurätt för dig! Superenkel och serverat men t ex en enkel nudelrätt och blancherade grönsaker med ostronsås och sesamolja så har du en riktig enkel och god pangmiddag enligt mig. Håller på att skriva på ett längre inlägg om olika tofusorter/rätter. Det finns så mycket att skriva om textur, rätter och smaker om tofu. Berätta gärna om din favorit tofurätt eller om du har någon fråga om tofu i kommentarerna så ska jag försöka svara 🙂

Recept på Spicy Mala Tofu (en tallrik)
170 g friterad tofu (finns i kyldisken i många kinesiska/asiatiska livs)
2-3 msk ostronsås
1 msk svar risvinäger
1/2 msk sesamolja
1 tsk rostad & malen sichauanpeppar
1 msk vita rostade sesamfrön
ca 1 färsk liten röd birds eye chili (efter smak)
1 hackad vitlöksklyfta
1 nypa malen vitpeppar
ca 1 – 1 1/2 tsk ljus soja
Ca 1/2-1 dl vatten
ev. Liten nypa strösocker.
Rapsolja
Färsk koriander

1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen
2. Hetta upp lite rapsolja. Stek ytan på tofun tills den är lite krispig, lägg åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål (förutom vitlök)
4. Hetta upp olja på medelvärme, fräs vitlöken snabbt och häll i såsen och smaka av, låt det koka ihop sig snabbt.
5. Lägg i tofun och blanda om, toppa med koriander och servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *