Marinerade koreanska knark ägg! Yepp, sägs vara direktöversättningen pga så goda så man blir beroende! Perfekta preppa-och-ät-under veckan-rätt. Servera till en skål med ris, nudlar eller äta som mellanmål. Jag fick två askar med vaktelägg av min syster och tänkte att det blir söta Mayak Gyeran av dessa. MEN vilket pilljobb med 36 småsmåsmå miniägg alltså. Nästa gång får det bli vanliga ägg som används. Men söta blev dem och viktigast av allt GODA. Delade upp äggen i två batch så jag gjorde en stark och en utan chili & sichuanpeppar till barnen. TIll den halva mängden körde jag bara 1 chili och 0,5 tsk sichuanpeppar.

Marinaden:
3 klyftor vitlök
1- 2 färsk röd chili (eller tillsätt efter smak och styrka du vill ha).
1,5-2 tsk strösocker
0,5 dl hett vatten
1/2 – 1 mindre gul lök
1 salladslök
1 dl ljus soja
0,5-1 tsk sichuanpeppar (efter smak)
1,5 msk rostad vit sesamfrö
1 tsk rostad sesamolja

Finhacka all lök & chili. Lös upp sockret i vattnet och tillsätt sedan i alla övriga ingredienser
Ägg:
Jag körde med 36 vaktelägg (löskokta ca 2,5 min koktid) Lägg direkt i isbad för att de inte ska värmas upp mer. Skala när de svalnat. Tror att om du gör löskokta vanliga ägg så räcker marinaden till minst 10-12 st ägg här.

Lägg alla äggen i marinaden, se till att alla är täckta. Låt stå i kylen minst ett par timmar innan du äter dem. Tycker att de blir bäst att låta stå minst över natten. Håller i kylen i minst 4-5 dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *