Här kommer en veckas middagar en vecka i april hos mig. Våra middagar är väldigt varierande på om jag provlagar något recept eller vad jag och resten av familjen har för oss skulle jag säga. Ibland är jag supertaggad och inspirerad och ibland vill jag bara ha en skål med snabbnudlar och titta på reality-tv eller en koreansk serie. Men detta åt jag och min familj v.16:

MÅNDAG: Veckan började med att vi hade lite ryggbiff kvar från helgen. Jag wokade ihop en snabb nudelrätt med ramslök, salladslök och gul lök , ostronsås och skivade ryggbiffen. Nudlarna är gamla favoriten Kuan Miao sliced noodles. Allt toppades med crispy chili oil.

TISDAG: Fläskfärs tinades och så stekte jag det tillsammans med judasöron, morötter, gullök, vitlök. Smaksättningen här är fisksås, ostronsås och lite peppar bara. Toppade allt med rostad lök, krossade jordnötter, sriracha och serverade med ris och lite lollosallad jag hade i kylen.

ONSDAG: Det blev en tur till IKEA och kvällens blev en köttbullstallrik.

TORSDAG: Tortillabröd & färdiga Fish n Chips i frysen fick bli en taco-middag! Fint var det en torsdagkväll med en förrättsboll då Kennet även körde sista falafelbollarna vi hade i frysen i airfriern.

FREDAG: Wonton nudelsoppa! Min pappa gav mig en storstor påse fylld med ramslök, lycka! Så när min syster + familj kom öve gjorde jag wontons av kycklingfärs, ramslök och judasöron. Till efterrätt så åt vi kladdkaka som de hade med sig.

LÖRDAG: En väldigt speciell lördag för det var min svågers bröllopsdag! De höll bröllopet på Hermanstorpsgården utanför Malmö och det var så fint! Till huvudrätt fick vi lammfilé, rostad fetaost, kålpesto, rosmarinsky, ungsrostade tomater och så en potatismos med vitlök. Så gott!

SÖNDAG: Efter lördagens superfest så avslutade vi veckan med hämtepizza från vår lokala Maxi. Kebab & Hawaii!

Så såg min middagsvecka ut v.16 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *