Inlägget innehåller adlinks länkat till produkter jag använder i rätten, om du handlar via länkarna får jag en provision.

Här är den en skål lastad med kimchi udon som är härligt krämig med gochujang & amerikansk cheddarost (såna förpackade i skivor ni vet). Har man allt hemma så tar det verkligen mindre än en kvart att slänga ihop denna krämiga, spicy & lite syrliga nudelrätt.

För 1 portion:
Ca 100g torra Udonnudlar (adlink till mina favvos som är tjocka, chewy/slurpig)
1 vitlöksklyfta
0,75 dl mjölk (eller mjölk +lite mellangrädde)
1 msk gochujang (adlink till den jag använder)
1 dl kimchi
2 skivor amerikansk cheddarost
Salt & peppar (efter smak)

  1. Koka vatten till nudlar och förberedd lite toppings som salladslök, chiliflakes, rostade sesamfrön och strimlad nori om du vill.
  2. Koka nudlarna (al dente, de ska röras ihop med varma såsen sen)
  3. Fräs hackad vitlök. Ha medelvärme och blanda i mjölk, gochujang, mixa till allt är upplöst.
  4. Lägg i kimchi och osten. Stäng av värmen när osten smällt.
  5. När nudlarna är klara, lägg i durkslag och skölj i kallt vatten snabbt (spara lite av nudelvatten till såsen ca 0,5 dl).
  6. Lägg i nudlarna med såsen och låt allt blandas och koka upp snabbt, spä ut sås med så mkt nudelvatten du vill. Smaka av med salt & peppar & strö på med t ex sesamfrö, nori & salladslök och servera! Happy slurping!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *