En snabb & god rätt jag tycker ni ska laga om ni inte testat kalla tofurätter! Silkestofu har ju en fin naturlig söt & mildsmak, det och den puddinglika silkiga konsistensen är supergod att toppa med olika goda såser och tillbehör. Här kommer ett snabbt recept som jag åt med en skål kokt ris.

1 portion eller som sidorrätt för flera.

200 g silkestofu

2 tsk ljus soja

1 tsk chinkiangvinäger

ca ½ – 1 tsk tsk rostad och mald sichuanpeppar

2 tsk vita sesamfrön + mer rostade till garnering.

1 -1,5 tsk gochugaru

1 mindre vitlöksklyfta

ca ½ salladslök

1 tsk rostad sesamolja

1 nypa socker (smaka av)

2 msk matolja

Smaka av med salt

  1. Skölj silkestofun och skär i tjocka skivor. 
  2. Finhacka salladslök och riv vitlöken.
  3. Lägg salladslök, vitlök, gochugaru, sichuanpeppar, sesamfrön i en värmetålig skål.
  4. Heta upp olja i en kastrull och häll över löken och kryddorna.
  5. Blanda ner soja, vinäger och smaka av med socker och salt.
  6. Skopa såsen över tofuskivorna och toppa med sesamfrön och salladslök om du vill! Servera tex med kokt ris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *