I betalt samarbete med Volvo Car Sverige

En tidig morgon i maj packade jag onigiris, snacks och grejer för en natts övernattning. Plockade upp Julia och tillsammans gav vi oss ut på roadtrip! Bilen vi fått låna över dagen för vår roadtrip är Volvo EX30, Volvos minsta elbil och deras första mini-SUV. Mellersta Skåne! Så vad har jag på Mellersta Skåne – Andrum som är ett favorit Spa, och så Skånes djurpark. Dessa är mina referenser av mellersta Skåne. Tur då att man har en gammal Hörr-bo aka Julia i passagerarsättet som berättar om allt från tips, historisk fakta till tonårsminnen i hög fart. Att åka iväg på en kort roadtrip med en vän är verkligen en otrolig rolig lyx. Aldrig varit på musikfestival med övernattning men vaknade upp och kände att jag och Julia gjort festival ihop, att få hänga ett helt dygn nu i vuxen ålder och värva seriöst med otroligt urflippade konversationer. Snacka till sent då hälften av meningarna är gäspningar och verkligen slappna av och vara trygg med en vän, det är fint det.

MJAOO!
Julia introducerade mig för billeken Major på denna roadtrip. Otroligt utanför comfort zone med så himla enkelt och roligt. Du tänker ut en låt och byter ut sjungandet mot att mjaooa och resten av passagerarna ska gissa vilken låt det är. När de kommer på det ska de mjaooa med dig. Gissa om jag ska köra det med familjen under sommarens roadtrips?!

Onigiri, snacks & bad?
Vid Sätofta badplats tyckte vi det var dags för ett lunchstopp och lite snacks. Jag packade upp onigiris som jag gjort åt mig och Julia och tog fram några av mina favosnacks både för roadtrip och hemma. Onigiris är en väldigt vanlig utflykts/snabb-mat i Taiwan och Japan och jag vet att Julia varit sugen på dessa sen vår Taiwan resa ihop i höstas. Denna är med en fyllning på brynt majs. Recept för mina Onigiris med brynt majs kan du hitta här (länk till Instagram höjdpunkter)
Efter lunch bestämde vi att nä, vi hoppar badet och körde vidare!

Gårdsbutiker 
En av det mysigaste grejerna med roadtrip utan tidspress är att kunna upptäcka och stanna till vart vi vill! Vi ville hitta gårdsbutiker för att fyllla på med råvaror både för kvällen och frukosten. Vid Skarhultsslott ligger Skarhultsgårdsbutik. Här köpte vi med oss frukostägg och dricka!
Volvo EX30 finns i flera fina färger inspirerade av den skandinaviska naturen, t ex Cloud Blue (som är färgen här på bilen vi fått låna) och Moss Yellow. 

Howdy Hardys
Detta stopp har jag sett fram emot! Julias gamla jobb/barndom – Hardys Grill i Höör! Jag har ju hört henne berätta om Hardys dressing en eller två gånger! Mysigt att få ta del av en väns barndomsminnen OCH vem älskar inte pommes med mjukglass! Bästa fikat!

Igloo
Mot kvällens häng-och sängplats – Yggdrasil Igloo på Blommeröd. Vi släpptes in genom en grind, följde efter värden Martin och körde rakt in i filmisk amerikanska västern landskap? Kändes som vi körde igenom en stor ranch och ut till sjön där vi skulle parkera för kvällen. Utanför vår alldeles egna Igloo hut som guppade i vattnet. Otroligt lugnt och vacker vy över Västra Ringsjön.

Ägget värms upp!
Det gröna ägget tänds och Julia har packat med sig goda ostar och grönt som ska grillas. Efter lite fix är vi klara och får njuta av detta med sjöutsikt: Sallad med tomat, gurka, rädisor, lök, dill och potatis vi grillat i foliepaket med smör & salvia. Allt detta goda toppades med getosten Gertrud från Vita geten och grillad citronzest över. Grillad kronärtskocka, bröd med lyxig smör och osten Alva (Vita Geten)

Fler rese/stopp-tips för mellersta Skåne
Här kommer lite fler tips både från mig och Julia men också från er som svarat oss på Instagram när vi efterfrågade tips! Tack till er som hjälp till!

Andrum Spa, Stiftelsegården Åkersberg – ett favorit spa för mig som ligger i central Höör. Det är ett lugnt och stila Spa med mycket japanska vibes i inredningen. 
Vita Geten Gårdsmejeri – gårdsbutik
På stället, i stället – Fika
Fricks Spettkaksbageri & Trädgårdscafé – Fika
Bosjöklosters trädgårdscafé – Fika
Fulltofta Ströområde -vandring & natur
Yggdrasil Igloo Hut på Blommeröd – övernattning

Blev du nyfiken på Volvo EX30 kan du läsa mer och designa din egen bil här. Där kan du testa olika färger, tillbehör och utrustningar!

Disclaimer: WLTP EX30 blandad körning: Räckvidd upp till: 337–476 km. Elförbrukning fr.ån: 17,0–17,6 kWh/100 km. Inga CO-utsläpp under körning. Faktisk räckvidd varierar beroende på körbeteende och yttre omständigheter. Google, Google Play och Google Maps är varumärken som tillhör Google LLC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *