Äntligen tillbaka i Stockholm och denna gång var det med min syster för att se Taylor Swift (wow vilken show hon bjöd på!). Hann klämma in lunch/fika & möte med mitt förlag Natur & Kultur (härligt att jobbar med ett matglatt gäng). Första stället jag åkte till var att hälsa på fina Frida Bäckes i hennes konditori Socker Sucker!


Socker Sucker – Drottninggatan 93
Vid korsningen Rådmansgatan/Drottningsgatan hittar du Socker Sucker. Det är mästerkonditorerna Frida Bäcke och Bedros Kabranian som startat det. Grymma Frida träffade jag för ett tag sen när vi fick sitta i jury tillsammans. Längtat efter att testa Socker Suckers otroliga bakverk. Jag köpte med mig mötesfika till mitt förlag Natur & Kultur som bestod av Paris-Brest med pistagekräm, Lemon curd Croissantkub, och vaniljbulle med kardemumma med ett knäckigt/mördegsaktikgt lock på! Härligt att jobba med matglada kollegor!


Oxlan Beef Noodles – Sveavägen 86
Så kul att det öppnat ett ställe som serverar färska handgjorda nudlar. Detta nudelställe serverar nudelsoppa i Lanzou-stil. Du väljer vilken storlek på nudlarna du vill ha sen så kan du se på när kocken gör nudlarna i köket! Det finns många sidorätter och annat att beställa! Jag gillade deras lammspett! Instagram: @oxlanbeefnoodle

Francis & Francis [Softserve] – Rådmansgatan 41
Smakade av Marias goda mjukglass efter lunch och oj, vad jag ångrade efteråt och NU att jag inte köpte en egen. Här är det smakerna pandan och matcha! Båda hade starka smaker, lätta och inte för sött! Verkar som de byter smaker rätt ofta så håll utkik! Instagram: @francisfrancissoftserve

Hantverket – Sturegatan 15
Efter första tuggan av anklever-struvan messade jag min syster Julia att HIT ska vi gå tillsammans. Sagt och gjort sådära två år senare så bokade jag bord åt oss på Hantverket. Förutom den goda struvan så beställde vi bl a hasselbackspotatisen som är signaturrätt, rå biff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter. Allt var så gott men ny på favvo-listan att ta med mig är bläckfiskrätten.


Schmaltz Bar & Delicatessen – Nybrogatan 19
Scmaltz är också ett sånt ställe jag längtat att ta med min syster till! Sist åt jag en kombo här själv (en halv Ruben macka & kycklingsoppa) men nu när vi var två så kunde vi beställa goda plock att dela. Det blev drinka, saltgurka med smetana & honung, Kycklingleverparfait, sardeller + en kombo!

Fler guider:
Kalas i Köpenhamn
Talldungen – Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *