Vägen till Dumplings & annan dim sum

Nu tänkte jag berätta lite om Dumplings & annan dim sum, MIN kokbok. En kokbok som samlat många kära matminnen och gamla och nya favoriträtter. Jag är så glad att jag fått göra en kokbok med ett förlag som gett mig så mycket förtroende att dela idéer, recept, matkultur och såklart berätta om matminnen. Så mycket utrymme att få vara personlig samtidigt som det så klart är läskigt också. Nervös har jag varit många gånger under resan för att jag ska representera matkulturen rätt och verkligen göra mitt bästa för att visa och beskriva rätterna i boken så bra jag kan.

Vägen till att få göra denna kokbok har inte varit helt lätt, det har varit många ”nej tack”-mejl i min inkorg och självförtroendet sjönk och tvivlet kickar in men bara för en stund för av all självtvivel jag besitter så var detta att jag ska göra en kokbok nån dag helt självklart så det vara bara att köra vidare och kontakta vidare! Cirka två år efter att jag aktivt försökt få ett bokkontrakt så slutade det med att jag faktiskt stod inför att få välja förlag att samarbeta med. Valet blev ett toppförlag för mig, Natur & Kultur.

20 juni 2021, äntligen dags att signera mitt bokkontrakt och så redo att köra igång!

Den 20 juni 2021 skrev jag på kontraktet och nästan prick ett år senare lämnades slutkorret för min bok Dumplings & annan dim sum in. Mellan det har mitt kök varit testkök i tid och otid, roliga och stressiga fotodagar med grymma projektgruppen som är: mina fotografer Anna & Martina på Campher, formgivare Lisa Benk och så såklart min klippa till förläggare Maria. Under året har jag varit hög av lycka på att jag håller på att förverkliga ett stort mål och dröm, panikat över degrecept inte sitter, rådfrågat mina föräldrar om recept, jobbat med mina sociala medier, vabbat, startat eget företag, grävt efter barnens regnkläder, legat sömnlös för att jag grubblat på recept, texter och min att göra-lista, fått pepp av min man, familj och vänner, varit inlagd för brusten blindtarm, gått och lagt mig med ett leende över recept som jag är stolt över och fina bilder och illustrationer till boken, jobbat som personlig assistent, sörjt förlusten av en familjemedlem, målat med läppstift på min sons mjuka kinder för maskerad, fått fördjupa mig i recept och historia om maten jag har med i boken. Ett år i det lilla stora livet.

Siu mai redo för att ångas.
Crystal dumplings provlagning.
Uppdukat för att göra lo mai gai (Kyckling i sticky rice) och beskriva stegen för rätten.
Första fotodagarna i Stockholm och jag hade med mig mycket djupfryst!


Baodegtest och baobjörnar som väntar på ansikten.
Marathonfotografering i Malmö. Glad att jobba med en så fin grupp med människor 🙂
Aldrig haft stökigare kök som under fotodagarna hehe, när jag gick och la mig så diskade och städade Kennet min man allt ❤️️

Tack till er alla som hänger med både här och mina andra kanaler! Min matresa fortsätter och ser fram emot att uppdatera och dela mer gott med er! Nu är det bara en dag kvar till boksläpp i handeln och jag är så otroligt nervös och har 1000 tankar i huvudet som snurrar och surrar. Snart ska jag visa och berätta mer om själva boken för er! Hoppas så att ni kommer gilla den!
Kram Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *