Tips i Köpenhamn: Torvehallerne & SMK

En av många fördelar med att bo i Malmö är att det endast är en tågtur över bron för att hamna i underbara Köpenhamn. Älskar staden, det finns ju bland annat många matställen att utforska och bra stämning. För ett tag sedan så åkte jag över och hoppade av på Nørreport station för att gå på Statens Museum for Kunst och smidigt nog så ligger saluhallen Torvehallerne i krokarna också, double win! Efter att ha strosat runt i det vackra museet och suktat efter Flensted mobiler så gick jag vidare till Torvehallerne. På Torvehallerne kan man hitta allt från glass, sushi och tapas till färsk skaldjur och Mikkeller öl. Vanligtvis så älskar jag tapasstället El Toro men bestämde mig för att testa annat. Det  blev en fransk baguette med confiterad anka. Tyvärr så tyckte jag att den var för torr även om ankan smakade bra. Där fick jag för att jag inte körde på ett säkert kort hehe…Efterrätten som var en Affogato (mjukglass och en shot med espresso) från The Coffee Collective gjorde mig inte besviken iallafall.

Torvehallerne KBH

Statens Museum for Kunst

 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.