Stacky’s time – med ugnsbakad aubergine!

Betalt samarbete med Stacky’s

Jag har fått göra ett recept till för Stacky’s och denna gången kör jag med säsongens goa auberignes. Ja precis, vad sägs om varm krämig ugnsbakad aubergine, toppat med en lite glaze-aktig sås på bland annat ostronsås, chili och vitlök och så toppat med stekta bitar BBQ stackys? Yes, la detta över en skål med varm ris och fick en väldans god lunch!

Känner du inte till Stacky’s sen innan så görs de på svenska råvaror och består av morot, havre, lök, svart böna, kikärtsmjöl + naturliga smaksättningar. De finns i tre smaker som original, Smokey BBQ och Hot & Spicy. Stacky’s går att beställas på deras hemsida och har en lång hållbarhet i skafferiet, så smidigt att plocka fram när det är dags.
Läs mer om Stacky’s och beställ från deras hemsida (skickas hem till dig)!

För ca 2 portioner:
1 Stacky’s – Smokey BBQ (eller valfri)
1 aubergine (medelstor)
2 msk ostronsås
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad chili (efter smak)
2 krm strösocker
1 nypa MSG (ca 0,5 krm)
1 nypa malen vitpeppar
ca 2 msk vatten
Lite rostad sesamolja
Hackad salladslök att toppa med
Servera med kokt jasminris.

1. Ställ ugnen på ca 180 -200 c (jag körde med varmluft)
2. Skär bort ändorna på auberginen och skär ca 2 cm tjocka hela skivor
3. Skåra aubergineskivorna och pensla med lite matolja över ytan du skårat
4. Ställ i mitten av ugnen tills mjuk (ca 30-40 min i ugnen)
5. Under tiden auberginen står i ugnen, hacka stackys i mindre tärningar. Jag blandar lite på storleken så att de mindre bitar blir lite mer ”knapriga” när jag steker dem. Ställ åt sidan och gör såsen.
6. Värm upp ca 1,5 msk rapsolja i en kastrull. Lägg i den hackade vitlöken och ha låg värme. vitlöken ska bli mjuk och doften ska komma fram men den ska inte få färg. När vitlöken är mjuk, lägg i hackade chilin. Låt den fräsa tillsammans en kort stund. Tillsätt ostronsås, socker, peppar, MSG och vatten. Rör och låt det koka ihop snabbt och ställ åt sidan. Precis innan servering kan du värma upp snabbt och avsluta med några droppar sesamolja. Smaka av med salt om du vill.
7. Hetta upp en panna med lite matolja och stek/rör om Stacky’s på medelhögvärme. Jag stekte i ca 5-6 minuter. Värm upp snabbt i pannan innan du toppar med det.
8. När auberginen är färdig kan du antingen servera dem på en tallrik eller som här direkt över en portionsskål med rykande varm ris. Häll över såsen på auberginen, toppa med Stacky’s och lite hackad salladslök och smaklig måltid till dig!

Mitt första recept med Stacky’s hittas här: Stacky’s vårrullar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.