Låt mig presentera: Bittermelonen

Har ni smakat bittermelon? Jag kommer ihåg hur mycket jag hatade det när mina föräldrar lagade det. Den bittra smaken var hemsk. Vår mamma som är väldigt intresserad av “läkande” och ingredienser som ska vara bra för en försökte få oss att äta den. Bland annat så ska den verka antiinflammatorisk och hjälpa allt från immunförsvaret, rena blodet, stabilisera blodsockret med mera. Mina föräldrar kokade den ofta som soppa tillsammans med revbenspjäll och jag trodde verkligen att det aldrig skulle vara en rätt som jag skulle längtade till. Men, med tiden/åldern har den kvalat in på listan över asian comfyfood för mig. Undrar om det är för att man har hört om supergrönsakens alla goda egenskaper sedan man var liten så att man hoppas att den ska boosta en så pass mycket att man ska må bättre eller om det bara är en tidsfråga innan man uppskattar den? Mamma sa att det vara samma sak för henne när hon var liten, hon trodde inte heller att hon själv skulle köpa och tillaga den.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.