
Ingefära- och salladslöksolja (röra)
ca 2 normalstora stjälkar salladslök
1 ”tumme” ingefära.
0,5-0,75 dl rapsolja
1/2 tsk salt
0,5-0,75 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk sesamolja
Röran räcker till ca 3-4 portioner kyckling.
1. Skala ingefäran och dela salladslöken i mindre bitar, mixa till det blir som en pesto med en stavmixer (utan stavmixer, hacka salladslöken fint och riv ingefäran och ”hacka” så att ”trådarna” försvinner).
2. Hetta upp olja.
3. Häll ner salladslöken- och ingefärsröran och låt det bubbla upp snabbt och ta bort kastrullen från plattan.
4. Rör ner salt och smaka av.
5. Häll i 1/2 tsk sesamolja innan servering
5. Häll i 1/2 tsk sesamolja innan servering
Denna blandning är så god till kyckling vare sig den är kokt eller stekt. Jag serverade röran med stekt kyckling steak som jag mjölade lite och sedan stekte tills skinnet var knaprigt. Serverade detta med lite chili och grönsaker som jag hade hemma och ris! Så gott!
Ps. Denna rätt är typ en snabb version av en av mina favvorätter Hainanese Chicken, där denna såsen också används! Mer om den en annan dag 😉