Måste tipsa om denna enkla och goda japanska avocadosallad! Väldigt god att servera som en liten sidorätt. Vad den serverades som sidorätt till denna gång får nio se imorgon.
Till ca 2 avocadon:
1, 5 msk soja
2-3 tsk citronsaft
1, 5 msk tsk japansk majonnäs [funkar med t ex Hellmans majonnäs om du inte har den japanska hemma]
1- 1,5 tsk wasabi, [använde wasabi från tub] OBS! Börja med lite mindre wasabi och smaka av.
Topping:
tunt klippta norialger [sushinori-ark]
rostade sesamfrön
[jag toppade även med lite japansk chilipulver också]
1. Skär avocadon i kuber
2. Rör ihop dressingen: soja, wasabi, citronsaft och majonnäs
3. Blanda i dressingen och rör försiktigt om avocadon [förvara i kylen om du inte inte ska servera direkt]
Toppa med alger, sesamfrön och chilipulver
En tanke på “Japansk avocadosallad med wasabi”