Chinatown London – what to eat?

Ok, nu kommer ett litet förutsägbart tema från London, nämligen Chinatown! Så vad gjorde 3/4 av systrarna Lei på Chinatown då? Jo, vi var där för Dim sum, Supermarkets och fika såklart! För er som inte känner till Dim sum så kan man säga att det är en kinesisk brunch. Man beställer in massor med smårätter och delar. Jag och Pei är lite mindre äventyrliga än Anna när vi beställer Dim sum, hon beställde in kycklingfötter marinerat i kinesiskt risvin. Annars så körde vi på klassikerna som; Har gaw (ångade räkknyten), Siu Mai (ångade räk- och fläskknyten) Chang fen med räkor (ångade rispannkakor med olika fyllningar) Ham sui gok (friterade risbollar med fyllning) och ångade revbenspjäll med svart bönsås. Efter det så tog vi varsin Bubble tea innan vi begav oss mot Mr Shakespears The Globe på andra sidan floden för guidad tur i supervärmen. En stackars skådespelare på The Globe svimmade i hettan till och med.

Glad Anna med kycklingfötter marinerat i risvin och chili.
Har Gaw
Ham sui Gok
Chang fen med räkor och friterad deg.

Andra besöket på Chinatown så spanade vi in det stora utbudet av kinesiska varor i livsmedelsaffärerna. Enligt Wiki så bor det ca 120,250 kineser i London så det är inte konstigt att utbudet är lite lite större än Malmö. Vi hann även med fika och denna gången blev det Taiyaki waffle med matchaglass.

Taiyaki waffle med matchaglass.

Innan vi åkte hem så hann vi även med att testa fika på Tsujiri som är en japansk dessertkedja kända för deras matcha te efterrätter. Vår bägare med matcha te glass (vi beställde in en med stark tesmak) med risbollar och rödabönor var riktigt god och inte för söt! Tummen upp!

Matcha te efterrätt på Tsujiri.
Mitt jobbiga resesällskap 😉 Grattis på födelsedagen Annapanna!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.