

Innehåller reklam för min bok.
Nu är det här! Min nya bok Chopstick stories – från fyra små rätter till street food i Taiwan finns nu ute i handeln. Tänk att för ca sju år sen startade jag bloggen och Ig-kontot Chopstick stories för att få ner dels mina föräldrars recept, ha en plats att skriva om historier, tips, ingredienser och dela egna maträtter som jag gillar och nu finns alltså BOKEN Chopstick stories ute! Jag är så otroligt glad och stolt över boken. För er som följt mig ett tag så kommer ni nog känna igen rätter från vardagar och festliga tillfällen för här har jag samlat vardagsfavoriter både för en snabb lunch och familjefavoriter. Mat som jag förknippar med festliga middagar när vi samlar hela stora familjen och vänner. En liten hyllning till den klassiska svenskkinesiska korgmenyn som hade sin storhetstid runt 70-90-talet. I boken har jag även ett kapitel där jag lyfter rätter inspirerat mycket från man kan hitta på night markets och street food i Taiwan.
Jag har ärligt talat inte riktigt tagit in att min andra bok är nu klar och ute i handeln. För två månader sen öppnade jag och min man Kennet vår restaurang Sanlo i Malmö där fokus är taiwanesisk street food och comfort food så det är fullt fokus på att få allt att fungera och servera så god mat vi kan till våra gäster. Vi har redan hunnit servera en del av rätterna jag valt till boken som taiwanesisk Beef noodle soup, scallion pancake, Lou rou fan, sesamnudlar m.m!



När ska man säga att jag egentligen började skriva på boken och samlat på mig inspiration? Det har egentligen pågått hela mitt liv. Rätterna i boken är nästan som små smak-& matminnesdagbok för mig. Från mina tidigaste minnen från mina föräldrars restaurang Kina i Köping på 80-talet, Tv-middagar med mina systrar, mina föräldrars mat, födelsedagsmiddagar med mammas variant på Peking anka, första scallion pancake på första resan tiil Taipei till några av mina barndomsfavoriter som blivit mina barns favoriträtter. Mat är ju så mycket mer än mat, en så stor del av det som gör mat både gott och intressant är ju dels den personliga kopplingen och historier om hur maträtter blir till.
Jag hoppas att ni kommer att gilla maträtterna och tycker att det är kul att läsa lite av mina mathistorier och minnen som jag delar i boken! Ser fram emot att samla på mig mer matinspiration, recept och minnen. Boken finns b la att köpa här ! Tack till alla er som köper boken och stöttar mig och Chopstick stories!
Foto: Lennart Weibull
Förlag: Natur & Kultur