Bjud på en kinesisk efterrätt!

Här kommer ett superenkelt efterrättsrecept. Om du gillar sesam och jordnötter så rekommenderar jag verkligen att du testar detta. I de asiatiska livsmedelaffärerna kan  du hitta ”Glutinous Rice Balls”. Det är risbollar gjort på klibbigt ris och fyllda med olika typer av fyllningar, här i affärerna i Malmö kan du hitta just sesam eller jordnötsmak men i Asien kan du hitta fler smakvarianter. Det traditionella sättet att äta dessa är att äta dem i en söt varm eller kall soppa. Sättet jag tänkte tipsa om är att äta dem friterade. Du hittar dessa i frysdisken och de ska vara frysta när du friterar dem. Fritera bollarna till de är lätt gyllenbruna och servera dem direkt med nån kula god vaniljglass. Yepp, så enkelt är receptet. Var försiktiga, de varma bollarna är kletiga och väldigt varma när de är nyfriterade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *