Tänkte visa lite vad jag gjort av en del av skörden vi fick av vännerna i helgen. Grönkålen vi fick med oss hem fick en asiatisk smak. En koreansk vän gör med samma smaker fast med babyspenat men det funkar jättefint till grönkålen. Det blir en bra sidorätt/sallad att servera. Receptet är enkelt och grönkålen får en fin textur. Till och med 3-åringen äter den (win!)
100 g grönkål (färdigskuren)
2 msk sesamolja
1/4 tsk salt
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
Rostade sesamfrön
1. Skär av bladen från grönkålen och dela dem i små bitar
2. Koka grönkålen i ca 1 minut och skölj sedan direkt i kallt vatten så de blir nerkylda
3. Krama ut så mycket vatten som möjligt ur bladen
4. Värm upp rapsoljan (det ska inte vara för het)
5. Lägg i riven vitlök i oljan, det ska bara värmas upp inte rostas i oljan
6. Lägg i salt och låt den blandas
7. Häll över blandningen på grönkålen och häll även på sesamoljan och blanda väl.
8. Strö på rostade sesamfrön.