Wonton med jordnötssås och chiliolja

Pensla vatten på ena sidan av triangeln av pastan. Vik ihop och tryck så att det inte är någon luft runt fyllningen. ”Klistra” sedan ihop änderna med lite vatten.
Denna variant på wonton kallas för ”kinesisk peng”, jag tycker att denna formen är bra till såser då kanterna på wontonen inte blir för sladdrig. Till nudelsoppa föredrar jag en annan variant.

Älskar wonton och att den går att variera med smakerna så mycket, både vad gäller fyllning och tillbehör. Oftast har vi det i nudelsoppa men det är också väldans gott att servera med någon god sås till. Här är ett enkelt recept på en jordnötssås som du kan ringla över nykokta wonton [recept för wonton finns i detta tidigare inlägg]

Sås för ca 4 pers:
2 dl vatten
2 msk jordnötssmör
2 tsk soja
2 tsk rörsocker
1/4 tsk Salt [börja med det och salta mer efter att du smakat av, salthalten varierar på olika jordnötssmör]

Garnering:
Friterad sharlottenlök
Koriander
Krossade salta jordnötter
Chiliolja
Salladslök

Rör ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp innan du sänker värmen så den får puttra tills den tjocknar lite. Ringla den varma såsen över nykokta wonton och strö över din garnering och servera!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *