The Art of Plating – en novischs bekännelser

Låt mig berätta om mitt senaste matuppläggs-projekt. Wonton men koriander, -citron och ramlöskolja med riven citronskal. Jag måste säga att jag är sjukt nöjd med rätten.  Smakerna nu när jag kombinerat med olja och citron var en helt annan smakupplevelse (äter oftast med nudelsoppa annars)! Så, låt mig börja från början. Jag fick idén till smakkombon och passade på när jag gjorde en megaladdning av wonton (en av de bästa ha-i-frysen maten). Blev så exalterad över kombon och ville göra den rättvisa på bild innan jag delar den med er men…lättare sagt än gjort.

Försök nr 1. Hade tyvärr ingen tom flaska med pip att “dutta” ut oljan med så resultatet blev rätt klumpigt. Men smakerna satt så jag blev lite smått besatt av att försöka igen! Gick och handlade en plastflaska med pip samma dag.

Med pipflaskan redo så köpte jag även med mig rödbetsskott till garnering (inte billigt att vara smått besatt). Nu så, hade två idéer i huvudet och testade lägga upp med en annan form på wontonen. Inte helt nöjd här heller. Vet inte om jag tycker att det blir för stelt och pretentiöst när jag försöker. Blir inte alls som när Reynold (Masterchef Austaralia säsong 7) lägger upp mat. Försökte iallafall channel min inre Reynold till försök nr 2…

Försök nr 2. Tycker inte jag får till den asymetriska 1/2 tallrik looken så bra…
Försök nr 3. Lite för klumpigt upplagt med rödbetsskotten…
Det är roligt att experimentera men snacka om frustrerande när man inte får till det, tur att det är gott när man testar iallafall!
Recept på mina wontons finns här.
Vilket försök tyckte ni blev bäst?
Ha en riktigt härlig helg!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.