Oh my, denna tropiska värmebölja vi har nu. Knappt sugen på annat till lunch än en fräsch sallad. Här kommer ett enkelt recept som är fylld med väldoftande örter! Det bör även tilläggas att rätten är gluten och laktosfri (om man byter ut sojan).
Ingredienser för 6 pers:
Köttet
800-1000 g fläskfärs
2 stjälkar salladslök
2 Chili
3 klyftor vitlök
1 medelstor gullök
Salladen
En bunte koriander
En bundet mynta
En bunte thaibasilika
1 isbergsallad
1 Gurka
1- 2 citroner
Du behöver även: Soja, fisksås, salt och peppar.
Servera med kokta glasnudlar eller ris
Fräs färsen i låg värme och ta bort vätskan från färsen. När färsen är ”torr” kan du höja temperaturen gradvist. Krydda med Soja, fisksås och salt efter smak. Lägg i 1-2 hackad chili, vitlök, och strimlad gullök. Låt köttet fräsa tills den är gyllenbrun. Peppra och strö över hackad salladslök innan servering.
Till salladen: Skölj och plocka bladen från thaibasilikan och myntan. Hacka koriandern. Strimla gurkan och isbergsalladen. Servera örterna, salladen, citronklyftorna och gurkan i skålar på bordet så att var och en kan blanda sin egen sallad. Vi hackade lite extra chili också!