Recept: Kinesisk biffsallad

Sugen på en fräsch sallad nu i den svenska sommarvärmen? Då tycker jag att du ska testa detta receptet. Det är ett väldigt enkel och fräsch biffsallad med massor med väldoftande färska örter.

Ingredienser för 2 pers:
300-350g entrecote
1,5 msk fisksås
1,5 msk vatten
1 tsk råsocker
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 citrongräs
2 st färska chilin
2 klyftor vitlök
2 tomater
Lime
Mynta
Koriander
Salladslök
Gurka
Babyspenat
Romansallad

Tillbehör:
Rostad lök
Krossade jordnötter
Picklade morötter och rödlök.

Gör så här:
Skiva köttet i önskade bitar/skivor. Hacka vitlök, chilin och citrongräs (skär citrongräset i större skivor så de är lätta att plocka ut efter stekningen).

Blanda kött, vitlök, chili, citrongräs, salt, vatten, fisksås, svartpeppar och socker i en skål och låt det marinera i ca 20-30 minuter.

Skiva och hacka alla örter och grönsaker till salladen och lägg det i en skål.

När du förberett allt för servering så kan du steka köttet efter smak (jag föredrar medium). Plocka bort citrongräsen från biffen innan stekning. Lägg över den färdiga biffen och skyn i skålen med grönsakerna och örterna och pressa en halv lime och blanda salladen.

Redo för servering! Servera med rostad lök, krossade jordnötter och de picklade grönsakerna. Det är gott att äta salladen bara så här eller med kokta tunna risnudlar/glasnudlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *