Recept: Ångkokt torsk med gul bönsås


Önskar att ni kunde känna doften av denna rätt! Såsen som man blandar ihop funkar till andra fisksorter också så klart. Vi varierar nog mest mellan torsk, lax eller t ex någon platt fisk.

Tiden för ångkokningen är efter torskbitar som är skurna i ca 2 cm tjocka skivor.

För 3 pers behöver du:

3 stora skivor av torsk (ca 2 cm skivor)
1,5 msk gul bönsås
1,5 msk soja
1,5 msk saké
3 tunna skivor ingefära strimlad i tunna skivor

Garnering:
Chili, salladslök och sesamolja

Gör så:
Blanda ihop bönsåsen, soja och sakén. Bre blandningen över fiskskivorna och lägg ingefäran över fisken.

Börja räkna tiden för ångkokningen när vattnet börjar koka, en minut innan fisken är klar så lägger du på chili, salladslök och ringlar sesamolja över. Locket på igen i ca 1 min sen är fisken redo för servering! Mamma serverade fisken tillsammans med ett stort fat blancherad broccoli som hon smaksatt med lite soja och sesamolja.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.