Pappardelle med ragu på salsiccia

Pasta pasta pasta <3

Recept för ca 4 pers.
400-500 g Salsiccia
400 g färdig pastasås
0,5 tsk fänkålsfrön
300 g kvisttomater
2-3 klyftor vitlök
Fänkål
Salt
Peppar
Olivolja
ca 3 msk rödvin [frivilligt]
Parmesan
Pasta för 4 personer

1. Skiva fänkål tunt och pressa lite citron och olivolja över.
2. Sätt ugnen på 225 C. Ringla lite olja över kvisttomaterna och ställ in dem i mitten av ugnen i ca 20 min
3. Under tiden, skär vitlöken i tunna skivor och fräs den i lite olja till de blir rostade, lägg på hushållspapper när de har fått fin färg
4. Ta bort skinnet från salsiccia och skär dem i små bitar och bryn det i oljan från vitlöken
5. Ta bort lite överskottsolja från pannan och lägg i fänkålsfrön med salsiccian
6. Häll i pastasås och 1,5 dl vattnen [ersätt lite av vattnet med rödvin] och låt puttra på svag/medelvärme i ca 5-10 min.
7. Blanda ner pastan i såsen för direkt servering
8. Toppa pastaportionerna med rostad vitlök, fänkål och riven parmesanost [gott också med lite chiliflingor eller cayennepeppar].

Följ mig gärna på Instagram för mer mat och annat gott och blandat: chopstick_stories

Buon appetito!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *