Kyckling med thaibasilika [Pad krapao gai]

Barnvänlig Pad kra pao gai.

Här kommer ett recept på en barnvänlig version av den thailändska rätten kyckling med thaibasilika [pad kra pao gai], jag hoppade över att lägga i chili och vi fick själva krydda med Sriracha i efterhand istället. Detta är en fräsch och lättlagad rätt som passar fint både till ris och t ex glasnudlar. Jag serverade med en blandning av kokt jasminris, fullkornsris och rött ris till.

Till ca 4 pers.

500 g kycklingfärs
1 förpackning thaibasilika (Holy Thai Basil om du hittar i butik)
0,75 dl Ostronssås
1 msk Socker
2 msk Soja
2 klyftor vitlök
2 msk Fisksås
2 st Scharlottenlök eller 1 medelstor gullök
Ett ägg per person

1. Plocka av bladen från thaibasilikan och skölj dem rent.
2. Hacka koriander, vitlök och löken.
3. Fräs vitlök och löken i lite olja.
4. När löken fått fräsa ett tag i oljan så kan du lägga i kycklingfärsen. Dela upp färsen under tiden du steker.
5. När kycklingen nästan är genomstekt så kan du tillsätta socker och låt det ”karamellisera” tillsammans med köttet lite.
6. Häll i soja, fisksås, ostronsås och ca 0,75 dl vatten. Låt allt koka ihop.
7. Sist blandar du i thaibasilikan och rör om. Smaka av [om du vill ha i chili så blanda i färsk hackad chili efter smak].
8. Stek ägg som du kan servera till rätten och smaklig måltid!

Jag hade salladslök och koriander hemma också så jag hackade det och hade lite sallad till maten också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *