Japansk guacamole med friterade wontonskal och räkor

Vem älskar inte en god guacamole? *syrsor* Ja, precis!
Blev inspirerad av restaurang Misshumassus (i Stockholm) japanska guacamole så gjorde en egen variant här hemma. Testade aldrig den när jag var där men la rätten på minnet eller hur man nu säger haha. Jag blandade en avocado med ponzu, rostade sesamfrön, Shichimi, extra chiliflakes, flingsalt och Yuzu-paste. Serverade min guaca med friterade wontonskal (köpta som jag tinade, dela på mitten och friterade) och ishavsräkor. Väldigt enkelt och gott! Älskar plockmat när man hinner sitta och njuta av det. Med två små killar hemma så är det annars mycket att man slevar i sig maten så snabbt man kan eller inte hinner smaka/njuta av det för att man har fokus på annat. Denna rätten hade vi typ som en mellanrätt, funkar bra som en förrätt eller vad du vill såklart! E N J O Y !

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *