Exceptionellt bra kök, värt en egen resa!

Rubriken beskriver hur jag känner för mina föräldrars kök, två michelinvärdiga kockar i mitt hjärta. Där runt mina föräldrars stora, runda, tunga och klumpiga matbord samlas min familj ofta. Ibland är det kaos, maten blev inte riktigt som kocken för dagen tänkt sig, en annan klagar på att det är för mycket flott och för lite grönt och ibland sitter vi och sjunger med på gamla taiwanesiska sånger som vi lyssnat på så länge vi kan minnas eller planerar redan för nästa gemensamma måltid, så är det att vara en i familjen Lei.

Jag är på inga vis en mästerkock, visst kanske om man lägger ihop mina timmar framför Masterchef Australien plus Youtube tutorials så har jag kanske en blygsam doktorand examen i amatörkock. Praktik och fältstudier gjordes från tidiga år från restaurangköken på de olika restaurangerna mina föräldrar drivit och från hemmets hjärta – köket.

Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera med recepten jag delar med mig, och själv inspireras och drivas till att testa mer nytt och få ner alla mina föräldrars dyrbara kunskaper och recept de samlat på sig ända från 50-talets Taiwan. Som vi säger på kinesiska, 食得是福 -att äta är en lycka. Följ med mig och mina lyckligt välnötta matpinnar på äventyr!

2 thoughts on “Exceptionellt bra kök, värt en egen resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *