Currypiroger

Här kommer ett enkelt pirogrecept på frasiga piroger med currysmak som är god att servera bara med en sallad eller med en soppa.

För 30 st piroger
ca 15 plattor smördeg [använde smördeg som säljs i 10 plattor, 450 g]
500 g köttfärs [funkar bra med kyckling, blandfärs eller nötfärs]
2 morötter
1 gullök
1,5 msk curry
1,5 msk soja
1/2 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 ägg för pensling
vita semsamfrön

1. Tina smördegsplattorna
2.Hacka löken och riv morötterna.
2. Fräs löken och bryn köttfärsen.
3. Tillsätt morötterna när köttet nästan är färdigbrynt.
4. Tillsätt kryddningen; soja, curry, salt och vitpeppar. Blanda väl. Lägg köttet åt sidan.
5. Värm upp ugnen till 200 C.
6. Dela smördegsplattorna till två trianglar och kavla ut dem lätt. Fördela fyllningen på plattan.
7. Vik och pressa samman de öppna sidorna lätt med en gaffel.
8. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *