En värmande nudelsoppa – Beef Noodle Soup [牛肉麵]

Åh nudelsoppor, det finns så många goda och bara biff nudelsoppan finns det hur många varianter på så jag inte kan hålla räkningen. Här är en variant på biff nudelsoppa som är rätt mild i smaken och med lite syrlighet från tomaterna och funkar även till barn eftersom den inte är stark. Hur jag gillar mina nudelsoppor?  Skållheta,  al dente nudlar och chili. Slurp!

Ingredienser till ca 5-6 personer
1 kg högrev
1/4 salladskål
3-4 tomater
2 morötter
1 gullök
3-4 vitlöksklyftor
4 st stjärnanis
3 tsk Sichuan peppar
1  1/2 msk soja
en stor bit ingefära
2 tsk salt
2 msk rörsocker

+ kokta nudlar
Salladslök och koriander att toppa med om du vill.

1. Skär köttet i grytbitstorlek, ca 2 cm stora kuber
2. Lägg köttet i en kastrull med kokande vatten och koka det i nån minut, skölj sedan av köttet i kallt vatten och få bort alla små fibrer och skummet
3. Lägg köttet i ett durkslag och låt vattnet rinna av
4. Bryn köttet tillsammans med krossade vitlöksklyftor, klyftad gullök, skalad och skivad ingefära
5. Häll över allt i en kastrull och häll på 2,5 liter vatten och lägg i bitar av morötter och tomaterna [delad i halvor]
6. Rosta stjärnanis och Shichuan peppar [och några korn svart eller vitpeppar om du vill] i en panna och lägg i en kryddpåse för kokning. Lägg i soppan tillsammans med socker, salt och soja
7. Låt det koka upp i ca 10 min och sänk sedan till medelvärme i ca 45 minuter
8. Lägg i salladskålen [strimlad i ca 3 cm bitar] och höj värmen till max och låt salladskålen koka i ca 5 minuter
9. Servera med nykokta nudlar, hackad koriander, salladslök och chili.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *