Bánh mì med picklade grönsaker

En variant på vietnamesisk baguette – Bánh mì.

Till en god Bánh mì så måste måste man ju ha picklade grönsaker! Detta är även gott som tillbehör till andra rätter. I denna Bánh mì är det Char Siu-kött [receptet finns här], majonnäs, Sriracha, picklade grönsaker, gurka och koriander.

Picklade morötter och rättika:
Värm upp 0,5- 0,75 dl socker med 1 dl risvinsvinäger och 2 dl vatten 1 tsk salt. Tänkt på att det inte ska koka utan sockret ska bara smälta. Under tiden det står och svalnar så skär morötter och rättika i tunna långa strimlor [mängden vätska räcker till ca 2-3 medelstora morötter och en bit rättika]. Lägg morötter och rättika i en burk som kan förslutas väl. Häll över blandningen så att alla grönsakerna är täckta av vätskan och låt burken stå i kylen i antingen en dag innan användning. Om du gillar stark mat så är det även gott att skära i lite chili innan du ställer in burken i kylen. Låt stå i minst 3-4 timmar innan du ska äta det. Håller i minst 2 veckor i kylskåpet!

Själv måste jag satsa på lite mer ”flytande” föda i veckan då jag ska både dra ut en tand och spänna tandställningen…ouch!

Önskar er en riktigt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *